πύργος | 15ο φεστιβάλ παιδικών ταινιών

1.12 / 8.12

Πενήντα μια συνολικά ταινίες (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων), προερχόμενες από 32 χώρες θα προβληθούν κατά την διάρκεια του 15ου φεστιβάλ Ολυμπίας, του οποίου η επίσημη έναρξη θα γίνει στο θέατρο Απόλλων του Πύργου, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 20:00. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. 
Παράλληλα, η Camera Zizanio που αφορά νεανικές οπτικοακουστικές δημιουργίες εξακολουθεί  να αποτελεί τον πιο πιστό παλμογράφο της πραγματικότητας και εφέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 180 με ταινίες που προέρχονται από 110 σχολεία σχεδόν όλης της Ελλάδας, ακόμα και νηπιαγωγεία, αλλά και πολλά κινηματογραφικά εργαστήρια ή μεμονωμένους νεαρούς δημιουργούς.

Τιμώμενο πρόσωπο του 15ου Φεστιβάλ Ολυμπίας, είναι ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης, ο οποίος τιμάται για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και για την πολύπλευρη στήριξή του στους νέους κινηματογραφιστές. Ο Ν. Καβουκίδης είναι ένας από τους τελευταίους πολύπειρους έλληνες κινηματογραφιστές, καθώς μπήκε στο επάγγελμα το 1954 σε ηλικία μόλις 16 ετών! Στα χρόνια αυτά είχε ενεργό συμμετοχή σε όλα τα στάδια και μεταβάσεις του ελληνικού κινηματογράφου: από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο φιλμ, το σινεμασκόπ, την αναλογική και ψηφιακή τεχνολογία.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s