ΠΩΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

photo: http://www.cfilibraries.org/

Η Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Μαρία Κορκίδη, παρουσίασε στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Έξυπνες Ιδέες, Ελκυστικές Βιβλιοθήκες», τις εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης του δήμου μας που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι. Η βιβλιοθήκη μας σε συνεργασία με το “Future Library” και αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», πραγματοποίησε 24 εκδηλώσεις για τα παιδιά. Η Βιβλιοθήκη μας επιλέχτηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες του προγράμματος εκδηλώσεων με τίτλο: «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ». Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν 72 βιβλιοθήκες πανελληνίως.

Το Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από την Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ), έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στις 5-6 Οκτωβρίου 2012. Το Συνέδριο επικεντρώνεται σε καινοτόμες υπηρεσίες και δραστηριότητες βιβλιοθηκών, που προσελκύουν τις κοινότητες χρηστών και βασίζονται σε δημιουργικό προγραμματισμό με περιορισμένο προϋπολογισμό. Αναδεικνύει επίσης, την ανάγκη ανάπτυξης του νέου ρόλου των βιβλιοθηκών ως κέντρα της κοινότητας.

Στο διεθνές συνέδριο είχαν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους έγκριτοι ομιλητές από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Νορβηγία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ολλανδία και την Ελλάδα. Το 8ο Διεθνές Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Ολλανδικού Ινστιτούτου για τις δημόσιες βιβλιοθήκες στην Χάγη της Ολλανδίας.

Τα μέλη της Επιτροπής απαρτίζουν οι παρακάτω φορείς: Goethe-Institut Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Κέντρο Τεκμηρίωσης Αμερικανικής Πρεσβείας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), Ίδρυμα Ευγενίδου, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών στην Αθήνα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s