«Μουσείο μέσα στο Μουσείο» | Από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη

 

Έργα από τις διάσημες συλλογές και από τις σύγχρονες παραγωγές του Μουσείου του Λούβρου φιλοξενούνται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών), από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2013 .

Η έκθεση «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη» διοργανώνεται σε συνέχεια της έκθεσης «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: η Αρχαία Μακεδονία» που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2011 στο γαλλικό μουσείο με εκθέματα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και μουσείων της κεντρικής Μακεδονίας. Τη διοργάνωση της αναλαμβάνουν από κοινού το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Η Έκθεση «Μουσείο μέσα στο Μουσείο»:

Παρουσιάζεται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2013 στη Μονή Λαζαριστών. Την επιμέλεια υπογράφει η Κατερίνα Κοσκικά και το συντονισμό αναλαμβάνει η Δόμνα Γούναρη.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00.

Ο ιταλός φωτογράφος Mimmo Jodice, με τη σειρά «Les Yeux du Louvre», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο το 2011, «συλλαμβάνει» λεπτομέρειες προσώπων από τα αριστουργήματα της συλλογής του Λούβρου και τα αντιπαραθέτει με φωτογραφικά πορτραίτα εργαζομένων στο Μουσείο. Παράλληλα, παρουσιάζεται το «πορτραίτο» του ίδιου του Λούβρου, μέσα από φωτογραφίες των ενοτήτων «Le Louvre en Métamorphose», και «Le Louvre Transfiguré», του γάλλου φωτογράφου Jean Christophe Ballot. Οι συγκεκριμένες σειρές φωτογραφιών, παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά στο Λούβρο το 2003, και καταγράφουν την κυριολεκτική μεταμόρφωση του μουσείου κατά τη διάρκεια των μεγάλων ανακαινίσεων μνημείων και καινοτόμων πολιτιστικών έργων της προεδρίας του François Mitterrand.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s