Ινστιτούτο Γκαίτε | Επέτειος 60 χρόνων

 

Σε μια μάλλον δύσκολη στιγμή για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια παρουσίας του στη χώρα μας. Εξήντα χρόνια δημιουργικά, που συνέβαλαν στην επικοινωνία με τη γερμανική καλλιτεχνική και πνευματική παραγωγή, από ένα ίδρυμα που στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας αποτέλεσε καταφύγιο για την ελεύθερη έκφραση των Ελλήνων καλλιτεχνών και διανοουμένων. Αλλά και όχι πάντα ανέφελα, αφού το Ινστιτούτο κινδύνευσε κάποτε με κατάσχεση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δίκαιες απαιτήσεις θυμάτων της ναζιστικής Κατοχής…

Προκειμένου να γιορτάσει αυτήν την επέτειο (στην οποία και είναι αφιερωμένος ο φετινός προγραμματισμός του), το Ινστιτούτο ανοίγει τις πύλες και τους ορόφους του στο αθηναϊκό κοινό, καλώντας το να παρακολουθήσει ένα ταξίδι στις διαφορετικές αυτές δεκαετίες μέσα από εκθέσεις, μουσική και λογοτεχνία, αλλά και γαστρονομία και μαθήματα γερμανικών.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η μεγάλη οπτικοακουστική λογοτεχνική έκθεση αφιερωμένη στους Γκύντερ Γκρας (δεκαετία 1950), Κρίστα Βολφ (1960), Χάινριχ Μπελ (1970), Jacob Arjouni (1980), Martin Suter (1990) και Sven Regener (σύγχρονη λογοτεχνία).

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s