ΑltcineAction | Βαλκανικό διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

Συνεχίζεται το πρώτο Βαλκανικό online (διαδικτυακό) Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους altcineAction. Από τις 9 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν και να ψηφίσουν τις καλύτερες ταινίες που έχουν υποβληθεί από τους διαγωνιζόμενους στο πλαίσιο του θεσμού.

Συνολικά 48 ταινίες από διάφορες χώρες των Βαλκανίων διεκδικούν ένα από τα μεγάλα βραβεία: Μια ταινία από τηΒοσνία Ερζεγοβίνη, μία από τη Σερβία, μια από τη Βουλγαρία, τρεις από την Κύπρο, μια από την Τουρκία, 5 από την Κροατία και 36 από την Ελλάδα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων συμμετέχουν είναι τα 28 χρόνια. Από όλες τις υποψήφιες προς βράβευση ταινίες, μόνο οι 8 έχουν γυριστεί από γυναίκες.

Ως προς την ψηφοφορία, σε αυτήν έχουν δικαίωμα όλοι οι χρήστες του διαδικτύου από κάθε μέρος του πλανήτη. Μοναδική προϋπόθεση να δικαιολογήσουν την ψήφο τους με μια κριτική. Το κείμενο τους θα αξιολογήσουν οι: Μαρία Παραδείση, Ιστορικός Κινηματογράφου (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Σκηνοθέτης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο), Gergana Doncheva, Πανεπιστημιακός ( Πανεπιστήμιο Σόφιας, Βουλγαρία – Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών), Agron Domi, Συν-ιδρυτής και διευθυντής Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Τιράνων.

Και ο καλύτερος κριτής θα βραβευθεί με ένα βραβείο έκπληξη από την αρμόδια επιτροπή. Τα βραβεία για τους κινηματογραφιστές έχουν ως εξής:

Ο μεγάλος νικητής κερδίζει ένα ολοκληρωμένο τριετές πρόγραμμα σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολέγιο, που θα του δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσει Bachelor (BA Film &TV Directing) στη σκηνοθεσία για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στους δύο επόμενους νικητές θα προσφερθε ένα διετές και ένα μονοετές πρόγραμμα σπουδών κινηματογράφου. Ακόμη, θα δοθεί 20% έκπτωση σε όλους τους διαγωνιζόμενους του Φεστιβάλ εάν επιλέξουν το Μητροπολιτικό Κολέγιο για να σπουδάσουν κινηματογράφο.

Επίσης, οι νικητές του φεστιβάλ, χάρη και στη συνδρομή των χορηγών θα αποκτήσουν ό,τι χρειάζονται για την παραγωγή της επόμενης μικρού μήκους ταινίας τους. Οι προσφορές αφορούν υποστήριξη – σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο – των κινηματογραφιστών, για την κατάρτιση τους σε θέματα μίξης ήχου και εικόνας , αλλά και επεξεργασία του υλικού τους γενικότερα. Επιπλέον, οι βραβευμένοι θα έχουν στη διάθεση τους εξοπλισμό για τα γυρίσματα των ταινιών τους.

Η τελετή λήξης και βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την 1η Οκτωβρίου 2012, και θα μεταδοθεί από τον δικτυακό τόπο του φεστιβάλ καθώς και από το altcine.com με αγγλικούς υπότιτλους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s