Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη | «Θαύμα ιδέσθαι»

Έκθεση χαρακτικής υπό τον τίτλο «Θαύμα Ιδέσθαι» και με θέματα έργων εμπνευσμένα από τα Ομηρικά Έπη(«Ιλιάδα» και «Οδύσσεια») πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος του Ίδιου μήνα (30/9). Τα έργα από την γκαλερί XOTARIS παρουσιάζονται στο χώρο (Πειραιώς 206), χάρη στη συγκεκριμένη καλλιτεχνική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Πολιτισμού«Παναγιώτης Γιαννάκος». Στόχος της έκθεσης είναι, με αφορμή αυτήν, να βρεθούν και να τονιστούν οι σύνδεσμοι μεταξύ της τέχνης της χαρακτικής και της Ελληνικής μυθολογίας.

Ο τίτλος της Έκθεσης «Θαύμα Ιδέσθαι» προέρχεται από την Οδύσσεια του Ομήρου και αφορά στο θαυμασμό του Οδυσσέα, όταν αντίκρισε τις Νύμφες Ναϊάδες να υφαίνουν στους λίθινους αργαλειούς τους. Τα έργα που παρουσιάζονται ανήκουν σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Επιζωγραφισμένα χαρακτικά, μικρογραφίες, προσχέδια, υδατογραφίες και βιβλία περιορισμένης έκδοσης, καθώς και έργα μεγάλων χαρακτών όπως των Frans von BayrosAlbin BrunovskyOldrich Kulhanek, και άλλων, απαρτίζουν κατά κύριο λόγο το «θησαυρού» της γκαλερί XOTARIS, η συλλογή της οποίας (μια από τις σημαντικότερες της Ευρώπης) ανήκει στην οικογένεια της Εύας και του Χρήστου Γιαννάκου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρες λειτουργίας: 18:00 με 22:00 (από Δευτέρα μέχρι Κυριακή).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s