2ο Φεστιβάλ Αφήγησης στο Πήλιο | «Αφιέρωμα» στα Λαϊκά Παραμύθια

Σε αυλές αρχοντικών, σπιτιών, ξωκλησιών και μουσείων θα πραγματοποιηθεί εφέτος, από τις 6 ως τις 12 Αυγούστου, στο Πήλιο, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την Άνω Γατζέα, το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης:

«Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχη». Με ιστορίες από τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και τα πέρατα του κόσμου, οΕξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας, «Ο Κένταυρος» και η «Πήλιον Όρος» αποφάσισαν να εμπλουτίσουν το φεστιβάλ με πολιτιστικές προτάσεις παράλληλων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τα λαϊκά παραμύθια.

Απογεματινές αφηγήσεις για παιδιά (6 ετών και άνω) και βραδινές, για ενήλικες, με συνοδεία μουσικής (Β. Μιχάλη, Σπ. Πετρουλάκη, Γ. Ψειμάδα) από τους αφηγητές Νίκη Κάπαρη, Μαρία Παπανικολάου, τον Αϊγιωργίτη της διασποράς Δημήτρη Β. Προύσαλη, τις Ομάδες Αφήγησης «Συντροφιά των Αφηγητών» και «Ταξιδευτές των Παραμυθιών» και τις μαθητευόμενες Άλκηστι Παναγίδου και Αλεξάνδρα Τζαφέστα.

Στο θερινό σχολείο παραμυθιών (για ενήλικες) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις ακαδημαϊκών και άλλων «ειδικών» με θέμα την αφήγηση και την τέχνη της εξιστόρησης συμβάντων. Την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους θα μοιραστούν με τους ενδιαφερόμενους οι: Άννα Αγγελοπούλου, Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη και ο Βάλτερ Πούχνερ. Τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες (ζωγραφιές κεραμικά, υφάσματα κ.α.) θα παρουσιάσουν οι: Μάγδα Καλέμη, Βαγγέλης Πατσέας, Χρυσηίδα Σταυρίδου και Δήμητρα Ψυχογυιού.

Η Έκθεση-αφιέρωμα στους αδερφούς Γκριμμ αποτελεί μια από τις βασικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ και πραγματοποιείται – με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων της Α΄ έκδοσης του πολύτιμου έργου τους – με τη συνεργασία του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών της Κέας. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα 10 χρονα της Γιορτής Παραμυθιών του κυκλαδίτικου νησιού.

Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν για τρεις ημέρες βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης και το λαϊκό παραμύθι από τους αφηγητές Ν. Κάπαρη, Μ. Παπανικολάου και Δ.Β. Προύσαλη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις (αφηγήσεις, εκθέσεις, διαλέξεις, αφιερώματα) είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή στα εργαστήρια γίνεται μετά από επικοινωνία στο τηλέ-φωνο 6945-906008. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

docΔείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s