Ο Βενιζέλος κατέβασε τους διακόπτες

 

Στο «άϊ σιχτίρ» του Βενιζέλου και το «που μπλέξαμε» του Κουβέλη μόλις βγήκαν σήμερα το απόγευμα από του Μαξίμου ακούστηκαν μέχρι το Βερολίνο.

του Γιώργου Τσιρίδη

Ο Σαμαράς απάντησε με … προγραμματισμό αεροπορικού ταξιδιού στις 25 Αυγούστου για να πετύχει μια … παράταση σε τι; Αν τα 11,5 έχουν αποφασιστεί για 2013-2014 τότε η παράταση ποια πράγματα θα αφορά;

Τουλάχιστον μ’ αυτά και τούτα δεν θα θυμώσει η Τρόϊκα!Μόλις είδα τον Βενιζέλο, είπα, νάτος, εξαγγέλλει το τέλος της συγκυβέρνησης. Τελικά την στηρίζει για να μην μείνουμε χωρίς καμία κυβέρνηση. Το ίδιο κάνει και ο Κουβέλης! Μπλέξανε κι οι δυο και να δούμε πως θα ξεμπλέξουν. Από το τέλος Αυγούστου που θα εμφανίσει ο Στουρνάρας τα μέτρα προβλέπω να γίνει τέξας το Σύνταγμα.

 

Δηλαδή ο κόσμος υποφέρει με τις φορολογίες και τις περικοπές και την ακρίβεια κλπ. και επειδή θα «προστατευτούν οι μικροσυνταξιούχοι» θα πούμε «ε, εντάξει, ας μας πηδήσει εμάς η τριμερής Μέρκελ-Τρόϊκα-Σαμαράς, αφού προστατεύονται οι μικροσυνταξιούχοι άρα αυτή η κυβέρνηση έχει ευαισθησίες, είναι κοινωνικά δίκαιη, εντάξει λοιπόν»
Δυστυχώς έχουμε ηγέτες της πλάκας!

 

Ας το δούμε λίγο σοβαρά το πράγμα:

 

Η Γερμανία έχει αποφασίσει μια πορεία που εμάς μας αποκλείει. Μας έπαιξε παιχνίδι χάρη στον ανεγκέφαλο ή προδότη Γιωργάκη, μας έβαλε στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, και μας έδεσε καλύτερα με το δεύτερο μνημόνιο. Μετά από αυτά, αν είχε την πρόθεση που δηλώνει ότι έχει, να στηρίξει το ευρώ και την Ελλάδα εντός ευρώ, θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ξεφύγει από την ύφεση που είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ! Δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά και ποτέ στον κόσμο τέτοια ύφεση χωρίς δυνατότητα υποτίμησης σαν κι αυτή που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Και η Μέρκελ, μετά από το δεύτερο μνημόνιο και την νέα βουτιά σε όλα τα μεγέθη της οικονομίας (ανάπτυξη αρνητική και ανεργία τα κυριότερα) επιμένει σε μέτρα που θα μας βουλιάξουν εντελώς και θα οδηγήσουν σε ξεπούλημα κάθε περιουσιακού μας στοιχείου. Δεν αφήνει δηλαδή κανένα περιθώριο παρερμηνείας ούτε καν σε τύπους σαν εμένα που και στον Γιωργάκη και στην Μέρκελ και στον Βενιζέλο έδωσαν όλα τα περιθώρια να αποδείξουν τις καλές τους προθέσεις, αν τις είχαν. Φοβάμαι πως δυστυχώς δεν τις είχαν. Η Μέρκελ μας έχει στοχοποιήσει κανονικά. Είναι ένας εχθρός μας συνειδητός και ύπουλος. Ο Γιωργάκης ήταν πιθανότατα προδότης κανονικός, (πολλά πλέον συνηγορούν στο ότι δεν ήταν ανεγκέφαλος αλλά βαλτός) και ο Βενιζέλος … αυτός ήταν που έδινε κάποιες ελπίδες ότι είχε την ευφυΐα να τα καταφέρει. Από ό,τι φαίνεται πάντως ο Μπένι δυσκολεύεται να πει όχι στην Μέρκελ και σε όλους αυτούς που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Κι επειδή είναι φανερές οι δυσκολίες του και τις βλέπει και ο κάθε ανίδεος πλέον, καλά θα έκανε να άφηνε και το ΠαΣοΚ και την πολιτική και να ξαναγύριζε στην επιστήμη του. Έτσι θα τον άφηναν -υποθέτω- ήσυχο και όσοι σήμερα τον πιέζουν να «σώζει» την Ελλάδα.

 

Μέσα σε αυτή την παρέα, τι δουλειά είχαν να μπλέξουν ο Κουβέλης και η ΔημΑρ; Εντάξει, είχαν πει ότι θα είναι η σοβαρή αριστερά, η αριστερά που δεν θα φοβόταν να κυβερνήσει και να ματώσει προκειμένου να φτιάξει ένα άλλο πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, αλλά εδώ το πράγμα έχει παραγίνει. Βρήκαν να εφαρμόσουν μια ρηξικέλευθη πολιτική (στρατηγική) σε συνθήκες εντελώς ανώμαλες. Ελπίζω πολύ γρήγορα να ξεμπλέξουν από αυτή την θηλιά που τους βάζουν στο λαιμό οι υπεύθυνοι για όλο το παρελθόν. Γιατί η ΔημΑρ δεν συγκαταλέγεται στους υπεύθυνους αλλά θα την τσουβαλιάσουν (το κάνουν ήδη) για να της μαδήσουν τους ψηφοφόρους.

Αν κάτι στράβωσε στην Ελλάδα, το στράβωσαν ΝΔ και ΠαΣοΚ. Αν οι λύσεις που προτάθηκαν από το 2010 και μετά ήταν αδιέξοδες, αυτές τις πρότειναν και τις ακολούθησαν ΝΔ και ΠαΣοΚ. Εγώ μάλιστα ήμουν στο ΠαΣοΚ και το στήριξα μέχρι και στις εκλογές του Μαΐου. Ο Κουβέλης τι θέλει και ανακατεύεται με αυτούς; Ας τους άφηνε μόνους, έτσι κι αλλιώς έχουν 151 βουλευτές (και πολύ παραπάνω) μόνοι τους. Εντάξει, είπε προεκλογικά ότι θα έχει κυβέρνηση η Ελλάδα, ε, ας την άφηνε να κάνει κυβέρνηση των δυο κομμάτων. Καθόλου δεν μου αρέσει όλη αυτή η ειρωνεία του Σύριζα και της Χρυσής Αυγή και του ΚΚΕ για την ΔημΑρ. Και είναι και χωρίς λόγο, χωρίς νόημα. Κυριολεκτικά χωρίς κέρδος κέρατα!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s