Κουβέλης και Βενιζέλος τραβάνε τα μαλλιά τους

Παρακολούθησα ένα δελτίο ειδήσεων (ευτυχώς, μόνο ένα!) και λυπήθηκα τους Βενιζέλο-Κουβέλη που πρέπει να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση με τον Σαμαρά που έμπλεξαν.

γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΔΗΣ

Ο Βενιζέλος επιμένει να γίνει ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ και μετά επιμερισμός των 11,5 δισ. Λογικό αφού έτσι θα πάρουμε λιγότερα μέτρα και θα αφήσουμε στην άκρη μισθούς και συντάξεις, πράγμα που θεωρεί ο Μπένι εκ των ουκ άνευ. Όμως η επιμήκυνση δεν είναι αρμοδιότητα της Τρόϊκας και δεν δίνεται από αυτήν αλλά από τις ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ της ευρωζώνης. Και γι αυτό τον λόγο θα πάει ο Σαμαράς να το ζητήσει (που είναι και το πιο εύκολο αίτημα να κερδίσουμε αφού στην ουσία μας το έχουν πει και μόνοι τους προεκλογικά) από τους αρχηγούς κρατών.

ΟΜΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ, ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Δεν μπορεί να μπει σε αεροπλάνο πριν τον Σεπτέμβρη και ΞΑΦΝΙΚΑ το ελληνικό πρόβλημα που κατά Βενιζέλο θα έβρισκε μια κάποια λύση με την επιμήκυνση (τουλάχιστον να μην ληφθούν τα μέτρα των περικοπών μισθών συντάξεων) δεν μπορεί να λυθεί τώρα.

Η ΤΡΟΪΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. Περιμένει τους τρεις αρχηγούς να καταλήξουν στα μέτρα ΠΡΙΝ την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, άρα περιμένει να ανακοινωθούν ΣΚΛΗΡΑ μέτρα τα οποία αργότερα θα μπορούν (θεωρητικά) να μαλακώσουν αλλά ως τότε θα έχει γίνει η ζημιά και θα έχει γεμίσει πάλι το Σύνταγμα με γιαουρτορίχτες. Δηλαδή ενώ υπήρχε κατά Βενιζέλο μια κάποια λύση (παράταση χρόνου, ελαφρότερα μέτρα σκορπισμένα σε περισσότερα χρόνια) αυτή δεν μπορεί να περπατήσει γιατί πρωθυπουργός έγινε αυτός που δεν μπορεί να ταξιδέψει και επομένως να πετύχει το προαπαιτούμενο των μέτρων.

Είναι να γίνεται κανείς έξαλλος με την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή οικονομία που τρέχουν με τους δικούς τους ρυθμούς και δεν περιμένουν και τον Σαμαρά να γίνει πρώτα καλά και μετά να αρχίσουν να κινούνται. Αίσχος!

Ο Κουβέλης έχει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ που έχει ο Βενιζέλος για να σκάει με την κατάσταση και έχει και επί πλέον ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ που ήταν βασική του προεκλογική δέσμευση. Εντάξει, θα γίνει κάποτε, δεν θα έπρεπε όμως το θέμα να έχει τεθεί έστω και προφορικά, έστω και κατ’ αρχήν; Που να τεθεί όμως, στην Τρόϊκα; Αυτοί δηλώνουν αναρμόδιοι. Στον Αλμούνια που ήρθε έφυγε και επειδή πήγε να ψελλίσει μια κουβέντα του έβαλε χέρι εκείνος ο Γερμανός με την κακιασμένη φάτσα και το καροτσάκι;

Ο Σαμαράς πρέπει να το βάλει με επισκέψεις στις πρωτεύουσες της ευρωζώνης, αλλά δεν μπορεί γιατί είναι άρρωστος και δεν μπαίνει σε αεροπλάνο. Πράγμα που το ήξερε όταν τους είπε ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Ήξερε ότι θα γίνει πρωθυπουργός που δεν θα μπορεί να κινηθεί για 2-3 μήνες (τους κρίσιμους) αλλά τους το απέκρυψε! Και βρέθηκε και ο Κουβέλης να κουβελάει τώρα έναν Σαμαρά που εκτός από όλα τα άλλα είναι και ανίκανος να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Δεν κοροϊδεύω την αρρώστια του καθενός όπως είπαν ότι έκανε η Παπαχρήστου (αίσχος ρε…!) αλλά το γεγονός ότι οι δυο από τους τρεις αρχηγούς έχουν βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση γιατί ο τρίτος (που είναι όμως ο πρώτος τη τάξει) Σαμαράς, τους δούλεψε ότι θα κάνει το ένα και θα κάνει το άλλο και μπήκε στην προγραμματισμένη θεραπεία και αποθεραπεία αφήνοντάς τους σύξυλους!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s