Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης η Πάφος

Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 είναι και επίσημα πλέον η Πάφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος της πόλης Σάββας Βέργας, μαζί με ομάδα του δήμου παρέδωσαν σήμερα, 20/7, το φάκελο με την υποψηφιότητα της πόλης στη γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας, Ολυμπία Στυλιανού.

«Το πάθος για να πάρουμε τον τίτλο πιστεύω ότι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να τον κερδίσουμε», δήλωσε σχετικά ο κύριος Βέργας, αναφερόμενος στην επιθυμία των κατοίκων και φίλων της Πάφου να γίνει η πόλη τους ένας χώρος δημιουργίας πολιτισμού που θα εκπροσωπεί δημιουργικά και καλλιτεχνικά ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και την Ευρώπη, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

Στην πρόταση για την πολιτιστική υποψηφιότητα της Πάφου γίνεται λόγος για τη δημιουργία ενός «ανοιχτού εργοστασίου πολιτισμού», χάρη στο οποίο οι άνθρωποι θα έρχονται πιο κοντά στις τέχνες και οι «θεατές» θα αλληλεπιδρούν δημιουργικά με τους καλλιτέχνες. Η ειρήνη, η δημιουργία, η συνεργασία και η αλληλεγγύη γίνονται «μέσα» και στόχοι για την ανάπτυξη του σύγχρονου Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Μαζί με την Πάφο, η Λευκωσία είναι επίσης υποψήφια για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s