Το τέλος των εφημερίδων

Ριζικές αλλαγές δρομολογούνται τις τελευταίες μέρες στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης που, πιθανότατα, θα σημάνουν και την αρχή του τέλους των εφημερίδων. Η αρχή έγινε με την απόφαση της διεύθυνσης της εταιρείας Fairfax, του δεύτερου μεγαλύτερου και αρχαιότερου δημοσιογραφικού οργανισμού της Αυστραλίας, να μειώσει δραστικά το συντακτικό προσωπικό της, να κλείσει δύο από τα μεγαλύτερα τυπογραφεία της σε Σύδνεϋ και Μελβούρνη και να μικρύνει το σχήμα των εφημερίδων της.

Η συνεχιζόμενη πτώση της κυκλοφορίας των εφημερίδων, που εκδίδει ο οργανισμός Fairfax, σε σχέση με την κάθετη πτώση των εσόδων από τις μικρές αγγελίες και τις διαφημίσεις, ανάγκασε την εταιρεία να προβεί σε σειρά πρωτοφανών αλλαγών για να μπορέσει να επιζήσει στο άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Από το σύνολο των 1.900 εργαζομένων που θα απολυθούν σταδιακά τα επόμενα τρία χρόνια, το 20% θα είναι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα τυπογραφεία και σε άλλους τομείς της επιχείρησης. Στόχος της εταιρείας είναι να στραφεί μελλοντικά αποκλειστικά στην ηλεκτρονική ενημέρωση ενώ σύντομα, όσοι επισκέπτονται τις ηλεκτρονικές εκδόσεις της, για να ενημερωθούν, θα πρέπει να πληρώνουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s