Ροζ σβάστικα

«Ροζ» ήταν το χρώμα της σβάστικας σύμφωνα με ντοκουμέντα που φέρνει στο φως ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Το βιβλίο έχει τον τίτλο «The Pink Swastika: Homosexuality in the Nazi Party» και οι συγγραφείς του παραθέτουν -όπως αναφέρουν- αποδείξεις όχι μόνο για το ότι πολλά στελέχη του ναζιστικού καθεστώτος ήταν στην πραγματικότητα ομοφυλόφιλοι αλλά και ότι αυτό το ναζιστικό κίνημα είχε άρρηκτες σχέσεις με την ομοφυλοφιλία.

Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς, το ροζ τρίγωνο -σύμβολο του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων εμπνέεται από το μήνυμα που φέρει η σβάστικα.

Το βιβλίο παραθέτει περίπου 200 γραπτά ιστορικά ντοκουμέντα που δείχνουν, πάντα σύμφωνα με τους συγγραφείς, ότι ενώ οι Ναζί αποδίδονταν σε απηνείς διώξεις των ομοφυλόφιλων, στην ουσία είχαν στους κόλπους τους πολλούς ανθρώπους με τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό και μάλιστα ακόμη και στα ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας τους.

Αναφέρεται επίσης εκτενώς σε μια θεμελιώδη μορφή του ναζιστικού κινήματος, τον Ernst Roehm, του οποίου ο Χίτλερ ήταν εν πολλοίς προστατευόμενος αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη σχέση των δυο ανδρών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s