Διατροφή και κυτταρίτιδα

της ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, Διαιτολόγου – Διατροφολόγου

Κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και στην κάτω στοιβάδα και έχει όψη  << φλοιού πορτοκαλιού>>. Δημιουργείται  από την κακή  τοπική αιμάτωση  επειδή εκείνα τα κύτταρα δεν τρέφονται σωστά. Έτσι ο οργανισμός αντί να καίει  λίπος και να αναδομεί τα κύτταρα, στέλνει το λίπος να αποθηκευτεί εκεί με αποτέλεσμα να διογκώνονται  τα κύτταρα και να δημιουργούν την κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να προέρχεται από ενδογενείς παράγοντες όπως:

  • Κληρονομικότητα
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Όχι καλή αιματική κυκλοφορία
  • Δυσκοιλιότητα κ.τ.λ.

Και εξωγενείς παράγοντες όπως :

  • Καθιστική ζωή  και έλλειψη φυσικής  δραστηριότητας
  • Κάπνισμα-αλκοόλ
  • Κακή Διατροφή
  • Παχυσαρκία

Τι επιτρέπεται:                                                                             

Φυσική δραστηριότητα

Νερό-χυμοί-φρούτα

Λαχανικά

Σωστή Διατροφή

Τι απαγορεύεται: :

«Γρήγορες δίαιτες»

Καθιστική ζωή

Αλάτι-ζάχαρη

Αυξομειώσεις βάρους

Αλκοόλ-κάπνισμα

Γλυκά-αναψυκτικά

Ζωικά λίπη

Τροφές που δρούν κατά της κυτταρίτιδας:

Ελαιόλαδο (Vit E)

Θαλασσινά ( γαρίδες- όστρακα)  (vit E)

Λιπαρά ψάρια( Σολωμός, σκουμπρί, σαρδέλες κ.τ.λ.)  (Ω3)

Ξηροί καρποί  (Ω3)

Πράσινα λαχανικά ( φολικό οξύ)

Δημητριακά , άπαχο γιαούρτι, άπαχο γάλα

Φρούτα, πράσινο τσάι, κακάο(αντιοξειδωτικά)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s