Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος στο όρος Αιγάλεω

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10.06.2012, εκδήλωση γνωριμίας των δημοτών με το Όρος Αιγάλεω και το ανώνυμο σπήλαιο παλαιολιθικής εποχής που βρίσκεται στο σχιστό Κερατσινίου. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον ΠΕΣΥΔΑΠ και τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου και Α. Βαρβάρας. Οι δημότες συμμετείχαν πραγματοποιώντας πεζοπορία και ποδηλατοδρομία μέσα σε ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση διαδρομή στο δασικό οικοσύστημα του βουνού.

Οι συμμετέχοντες, μετά από περίπου δύο ώρες πεζοπορίας επισκέφθηκαν το σπήλαιο Κερατσινίου, το οποίο η Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο προσπαθούν να αναδείξουν μέσα από συντονισμένες δράσεις.
«Παλεύουμε για ένα πράσινο όρος Αιγάλεω, που θα γίνει πνεύμονας πρασίνου και τόπος περιπάτου και ξεκούρασης» επισημαίνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής. «Παράλληλα, προσπαθούμε να αναδείξουμε το Σπήλαιο Κερατσινίου, ένα σπήλαιο με εξαιρετικό ενδιαφέρον, που έχει τραβήξει την προσοχή ελλήνων και ξένων σπηλαιολόγων».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ενώ τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη, Μαρία Μαΐλη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s